Skip to main content

Saaren kartano sijaitsee Mäntsälässä keskustasta pohjoiseen. Keudan opetustiloina toimivalla Saaren kartanolla on ainutlaatuinen historia, jota se henkii vielä nykypäivänäkin. Alueella sijaitsee noin 50 rakennusta, joista eräs uusimmista on Rakennustyö Karvosen toteuttaman Haukkula – koirahotelli, jossa lemmikit viihtyvät.

Keudan yhteydessä osuuskuntana toimiva koirahotelli on valmistunut vuonna 2020. Kooltaan rakennus on 200m2 ja se on vanhemman eläinhoitolan laajennusosa. Rakennustyö Karvonen toteutti tilat niin, että toiminta vanhemmassa osassa pystyi jatkumaan normaalisti koko rakentamisen ajan.

Uusissa tiloissa on mm. eläinten hoitopaikkoja, pesutilat, keittiö, laboratorio, vastaanotto ja sosiaalitilat. Toiminnasta vastaa Jenna Heikkilä, joka toimii eläintenhoidon opettajana. Lisäksi tiloissa toimii opiskelijoiden ohessa muitakin eläintenhoidon ammattilaisia, joista haastattelimme Suvi Kinnusta, eläintenhoidon ohjaajaa. ”Uudet tilat ovat hyvät, täällä on tilaa liikkua. Lisäksi esimerkiksi eteinen ja pyykinpesutilat, sekä keittiö ovat olleet käytössä toimivia,” Suvi kertoo.

Koronatilanteen muuttuessa parempaan suuntaa asiakasmäärät ovat olleet kasvussa: ”Myös asiakkaat ovat tyytyväisiä tiloihin. Hoitopalvelujen asiakkaiden määrä on kasvanut koko ajan ja usein samat asiakkaat haluavat käyttää meidän palvelujamme uudestaankin.  Eläintenhoitopalvelujen ohella meillä on tarjolla mm. turkin pesua ja kynsien leikkuuta. Opiskelu ja eläintenhoitajan ammattiin kehittyminen tapahtuu täällä osana käytännön työtä.”

Eläinhoitolan palveluihin kuuluu pieneläinten kuten jyrsijöiden, kissojen ja koirien hoito. Voit tutustua Haukkulan palveluihin osoitteessa https://www.keuda.fi/palvelut/kaikki-palvelut/saaren-koirahoitola/saaren-koirahoitola/.  

Eläintenhoidon ohjaaja Suvi Kinnunen ja vakioasiakas Bosse ovat tyytyväisiä Rakennustyö Karvosen toteuttamiin tiloihin.