Skip to main content

Keuda-talon Kerava-sali remontoitiin tyylikkääksi tummansävyiseksi kokonaisuudeksi vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Remontille oli selkeä tarve, sillä vanhassa salissa oli teknisten puuteiden ohella vahva 90-luvun tunnelma. Ennen remonttia koomikko Sami Hedberg aloitti ohjelmanumeronsa salissa: “Tietää, että ollaan Keravalla, koska vieläkin näyttää siltä, että oltaisiin k-junassa”, viitaten vanhojen penkkien kuosiin. Tämä tilanne muuttui onnistuneen peruskorjauksen myötä.

Keravan kaupungin ja Keudan yhteistyössä ylläpitämä sali valmistui vuonna 1999. Tilan alkuperäinen käyttötarkoitus oli toimia kamarimusiikkisalina ja ammattikorkeakoulujen isona luentosalina.

Jussi Kaatrasalo

–   Nyt vuosien saatossa tilasta on muotoutunut sähköisen musiikin ja teatteriesitysten kulttuurisali. Sanoisin, että nyt 20 vuoden jälkeen tila on vihdoin valmis. Nyt tila palvelee sitä käyttötarkoitusta ja asiakaskuntaa, joka meillä on jo olemassa, Keudan kokous- ja tapahtumapalveluiden palvelupäällikkö Jussi Kaatrasalo kertoo. Hän toimi remontissa käyttäjän edustajana yhdessä salin teknisen tuottajan kanssa: – Remontti itsessään oli nappisuoritus, vaikka aikataulu oli tiukka, niin siinä pysyttiin.

.

Kerava-salin katsomoa ja esitystila

Kerava-salissa on 385 istumapaikkaa ja lisäksi neljä pyörätuolipaikkaa. Remontin yhteydessä katsomoa muokattiin niin, että etummaisen penkkirivin pystyy siirtämään ylimmäiseksi penkkiriviksi, ja näin pyörätuolipaikat voivat olla eturivissä. Vaihtoehtoisesti esiintymislavaa voi pidentää asiakkaan tarpeen mukaan. Katsomossa on lisäksi yksilöidyt kamerapaikat. Penkit saa siirrettyä pois kameroiden tieltä esitysten taltiointia ja livelähetyksiä varten. Salissa uusittiin myös induktiosilmukka, joka kattaa nyt huomattavasti paremmin koko katsomon. Näin kuulolaitteita käyttävät saavat myös paremman AV-kokemuksen.

– Saliremontin myötä pystymme järjestämään paremmat puitteet AV-koulutuksille. Tapahtumateollisuus on kasvava ala, Jussi kertoo. Salissa on kokonaan uusitut, mukavammat penkit, tyylikkäällä tummalla kuosilla. Myös valaistus on uusittu kokonaan hylkäämällä vanhat halogeenit ja siirtymällä nykyaikaisiin led-valaisimiin. Jokaisen valaisimen kirkkautta ja väriä pystyy säätämään yksilöllisesti.

Kerava-salin katsomoa

Yhteistyö Rakennustyö Karvosen kanssa sujui Jussin mukaan erinomaisesti. – Täytyy sanoa, että olen ollut useissa eri rakennus hankkeissa mukana ja tämä oli paras kokemus. Tiukasta aikataulusta huolimatta remontti valmistui ajallaan. Kommunikointi toimi hyvin puolin ja toisin, saimme aina tarvittaessa Karvoselta tarvittavat henkilöt kiinni. Erinomainen piirre remontissa oli, että työmaa pidettiin älyttömän siistinä koko rakennusprojektin ajan. Suojaukset oli tehty hyvin, mikä on meille erityisen tärkeää, koska kaikki olemassa oleva tekniikka oli purettu taka- ja sivutiloihin. Näin ollen laitteet eivät päässeet vaarantumaan.”